Ogłoszenie zwycięzców 14-tej edycji konkursu odbyło się podczas uroczystej gali w centrum Soho Factory na warszawskiej Pradze. Gala została zorganizowana przez CEE Insight Forum przy współpracy z Financial Times. Wręczenie nagród obserwowało 700 gości z 50 krajów.

Nagrodzony Dział Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych Colliers International prowadzi w rankingach niezmiennie od 2009 roku. Zespołem zarządzają Tomasz Kasperowicz i Maciej Chmielewski – eksperci z kilkunastoletnim doświadczeniem rynkowym.

— Dzięki ogromnemu zaangażowaniu całego polskiego zespołu oraz pozostałych biur z Colliers w regionie Europy Środkowo-Wschodniej od kilku lat udaje nam się utrzymać pozycję lidera rynku magazynowego. Nagroda CEE Quality Awards to cenne wyróżnienie i potwierdzenie, że nasz wkład w rozwój rynku magazynowego jest widoczny i doceniany — powiedział Tomasz Kasperowicz, partner i dyrektor Działu Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych w Colliers International.

— Rynek powierzchni magazynowych w Polsce od lat dynamicznie się rozwija. Szczególnie wyjątkowy dla całej branży był ostatni rok, kiedy to na rynek trafiło 1,26 mln mkw., a wolumen transakcji wyniósł ponad 3,32 mln mkw. Rekordy świętował także Colliers International, który przodował pod względem ilości wynajętej powierzchni magazynowej. W tym roku nie zamierzamy zwalniać tempa, zwłaszcza że prognozy dla rynku są bardzo pozytywne — dodał Maciej Chmielewski, partner i dyrektor Działu Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych w Colliers International.

— Tegoroczna nagroda ma dla nas wyjątkowe znaczenie. W tym roku świętujemy bowiem 20-lecie obecności Colliers w Polsce. Wspominając stan rynku magazynowego dwie dekady temu i spoglądając na niego dzisiaj, jesteśmy dumni, że od początku mieliśmy udział w jego dynamicznym rozwoju i dziś po raz kolejny otrzymujemy tytuł Najlepszej Agencji Magazynowej Roku. Nie byłoby to jednak możliwe bez naszych klientów i partnerów biznesowych. Dziękujemy za zaufanie - jest to nasz wspólny sukces — powiedziała Monika Rajska-Wolińska, partner zarządzający Colliers International w Polsce.

Nagrody CEE Quality Awards przyznawane są za wyniki biznesowe firm oraz kluczowe osiągnięcia mające wpływ na kondycję rynku nieruchomości komercyjnych w Europie. Jury złożone jest z reprezentantów czołowych firm związanych z rynkiem nieruchomości w regionie Europy Środkowej, Południowej i Wschodniej, w tym między innymi przedstawicieli deweloperów, inwestorów, banków oraz firm konsultingowych. Prace jury nadzoruje firma konsultingowa Deloitte.