Colliers International współpracuje z marką Green Caffè Nero od 2011 r. W ciągu sześciu lat firma doradzała przy wynajmie połowy z 51 kawiarni sieci w Polsce, pomagając klientowi w realizacji celów biznesowych.

— Atutami nowej kawiarni Green Caffè Nero są atrakcyjna lokalizacja w samym sercu Legionowa
i wyjątkowy design, które czynią z niej popularne miejsce towarzyskich spotkań. Ogromnie nas cieszy zaufanie klienta do naszych usług, które przełożyło się na wieloletnią współpracę — mówi Małgorzata Kobziakowska, Associate Director, Dział Powierzchni Handlowych, Colliers International.

Kawiarnie Green Caffè Nero znajdują się przy głównych ulicach handlowych w Warszawie, firma ma w planach otwarcie kolejnych lokalizacji w Krakowie oraz otworzenie pierwszej kawiarni we Wrocławiu.

— Długo rozważaliśmy otwarcie naszej pierwszej kawiarni w Legionowie, gdyż nie byliśmy przekonani, czy lokalizacja w mieście niewiele oddalonym od Warszawy przyciągnie klientów. Okazało się jednak, że była to bardzo dobra decyzja. Bardzo zależy nam, by być blisko naszych klientów, w miejscu ich pracy i zamieszkania, dlatego planujemy rozwijać się także poza ścisłym centrum Warszawy oraz w innych polskich miastach — powiedział Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.

Marka Green Caffè Nero została stworzona przez Gerry’ego Forda – właściciela Caffè Nero i Adama Ringera – założyciela i szefa Green Coffee. Od momentu otwarcia pierwszej kawiarni w 2012 roku, Green Caffè Nero pozostaje wierne misji, która przyświecała jej założycielom: oferowaniu najlepszej kawy i tworzeniu kameralnej, domowej atmosfery, w której kawą można się delektować.