AirHelp to start-up wspierany przez firmę Y-Combinator, którego działalność polega na pomocy pasażerom na całym świecie w pozyskiwaniu odszkodowań w przypadku odwołania, przesunięcia lub opóźnienia lotu.

Firma dynamicznie się rozwija – kiedy zaczynała działalność w 2013 pracowało w niej zaledwie kilka osób. Dziś spółka zatrudnia ponad 200 osób i planuje podwoić tę liczbę do końca 2017 roku.

Docelowo, europejska siedziba AirHelp będzie się mieściła w nowym budynku kompleksu – Olivia Star, którego budowa ma się zakończyć w kwietniu 2017 roku. Colliers International doradzał AirHelp w procesie najmu powierzchni.

— Jesteśmy przekonani, że przeprowadzka do Olivia Business Centre pozwoli nam rozwijać się jeszcze szybciej. Bezpieczeństwo procesów i komfortowe warunki pracy dla naszych pracowników to bardzo istotne elementy funkcjonowania naszej firmy — mówi Henrik Zillmer, CEO AirHelp.

— AirHelp jest przykładem niezwykle dynamicznie rozwijającej się firmy z ciekawą kulturą pracy. Szukając optymalnej powierzchni biurowej dla naszego klienta, kierowaliśmy się zapewnieniem elastyczności i możliwości dalszej ekspansji, co udało nam się osiągnąć w OBC. Po raz kolejny Gdańsk udowadnia, że jest świetnym miejscem dla rozwoju firm świadczących nowoczesne usługi dla biznesu — mówi Błażej Kucharski, dyrektor regionalny Colliers International w Trójmieście.