Wręczenie nagród 12-tej edycji konkursu odbyło się podczas uroczystej gali w centrum Soho Factory na warszawskiej Pradze. Gala została zorganizowana przez CEE Insight Forum przy współpracy z Financial Times. Przyciągnęła ponad 600 gości z 40 krajów.

Monika Rajska-Wolińska posiada ponad 16 lat doświadczenia w sektorze nieruchomości. Od 2011 roku zarządza Colliers International w Polsce. Jest członkiem Royal Institution of Chartered Surveyors, CEO Round Table oraz Fundacji Liderek Biznesu.

– Jestem bardzo szczęśliwa, że zostałam doceniona przez specjalistów z naszej branży. Wielkie podziękowania kieruję dla moich kolegów z Colliers oraz do Hadley Deana. Dziękuję za ich ogromne wsparcie i zaufanie! – powiedziała podczas odbierania nagrody Monika Rajska-Wolińska.

Z kolei nagrodzony zespół powierzchni magazynowych Colliers International jest niekwestionowanym liderem i prowadzi w rankingach niezmiennie od 2009 roku, uzyskując ponad 50 proc. udział w rynku. Na czele działu stoi Tomasz Kasperowicz i Maciej Chmielewski.

– Od kilku lat udaje nam się utrzymać pozycję lidera rynku magazynowego. Nagroda CEE Quality Awards to cenne wyróżnienie. Nasz sukces zawdzięczamy zaangażowaniu naszego zespołu oraz kolegów z pozostałych biur Colliers w regionie Europy Środkowo-Wschodniej – powiedział Tomasz Kasperowicz, partner i szef Działu Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych w Colliers International.

Nagrody CEE Quality Awards przyznawane są za wyniki biznesowe firm oraz kluczowe osiągnięcia mające wpływ na kondycję rynku nieruchomości komercyjnych w Europie. Jury złożone jest z reprezentantów czołowych firm związanych z rynkiem nieruchomości w regionie Europy Środkowej, Południowej i Wschodniej, w tym między innymi przedstawicieli  deweloperów, inwestorów, banków oraz firm konsultingowych. Prace jury nadzoruje firma konsultingowa Deloitte.