KULIG jest siecią sklepów obuwniczych działającą na polskim rynku od ponad 20 lat. Oferuje oryginalne wzornictwo od sprawdzonych, polskich i zagranicznych producentów. Firma działa głównie na krakowskich ulicach handlowych. Salon w outlet Factory jest pierwszym zlokalizowanym w formacie outlet, a drugim w wielkopowierzchniowym obiekcie handlowym – marka posiada sklep w Galerii Bronowice.

KULIG jest trzecim najemcą pozyskanym przez Colliers w tym roku dla outlet Factory Kraków, a piątym dla sieci Factory obejmującej 5 obiektów.

Transakcja ta pokazuje, że obiekty handlowe typu outlet są kanałem dystrybucji również dla sieci nieobecnych do tej pory w centrach handlowych. Dla marki zaistnienie w obiekcie handlowym o regionalnym zasięgu to dodatkowa promocja i poszerzenie grupy klientów. Dla wynajmującego to lokalny akcent w wachlarzu najemców, mający istotny wpływ na budowanie tożsamości centrum – mówi Karolina Jamróz, dyrektor w Dziale Powierzchni Handlowych Colliers odpowiedzialna za transakcję

Factory Kraków znajduje się w północno-zachodniej części Krakowa. Najemcami centrum są m.in.: Mango, Solar, Simple, Tatuum, Tommy Hilfiger, Desigual, United Colors of Benetton, Reserved, Mohito, House, Cropp, Calzedonia, Kazar, Venezia, Ecco, Tom Tailor czy Vistula. Projekt wyróżnia się szeroką ofertą sektora sportowo - outdoorowego, reprezentowanego m.in. przez: Adias, Nike, Reebok, Puma, 4F, Salomon, Quicksilver, Campus, Mountain Warehouse oraz Hi-Tech.

Factory jest jedynym centrum wyprzedażowym na krakowskim rynku. Poza Krakowem, firma Neinver posiada również obiekty Factory w Poznaniu, Wrocławiu oraz Warszawie (Factory Ursus i Factory Annopol).