Wręczenie nagród 11-tej edycji konkursu miało miejsce podczas uroczystej gali, która odbyła się po raz drugi w kulturalno-artystycznym centrum Soho Factory na warszawskiej Pradze. Gala została zorganizowana przez CEE Insight Forum przy współpracy z Financial Times. Przyciągnęła blisko 600 gości z 40 krajów.

Nagrody CEE Quality Awards przyznawane są za wyniki biznesowe firm oraz kluczowe osiągnięcia mające wpływ na kondycję rynku nieruchomości komercyjnych w Europie. Jury złożone jest z reprezentantów czołowych firm związanych z rynkiem nieruchomości w regionie Europy Środkowej, Południowej i Wschodniej, w tym między innymi przedstawicieli  deweloperów, inwestorów, banków oraz  firm konsultingowych.

Według  danych  rynkowych nagrodzony zespół powierzchni magazynowych Colliers International jest niekwestionowanym liderem i prowadzi w rankingach niezmiennie od 2009 roku. W 2013 roku zespół zamknął 65 transakcji najmu i sprzedaży, których całkowity wolumen wyniósł prawie 510 000 m2. Udział zespołu powierzchni magazynowych w transakcjach najmu w ubiegłym roku wyniósł  56%.

„Jesteśmy bardzo dumni z tej nagrody i cieszymy się, że od kilku lat udaje nam się utrzymać pozycję lidera rynku magazynowego. Nie byłoby to możliwe bez zaangażowania naszego zespołu oraz kolegów z pozostałych biur Colliers regionu Europy Środkowo – Wschodniej. Nasz sukces to efekt ciężkiej pracy, znajomości rynku, dobrych relacji z najemcami i deweloperami. W 2013 roku pośredniczyliśmy w jednej z największych i najbardziej złożonych umów rynku powierzchni magazynowych (łącznie ponad 120 tys. m2), którą przeprowadziliśmy z firmą Intermarche oraz Goodman. Nasi klienci to wiodące firmy z listy „Global 500” magazynu Fortune. Zawsze staramy się dopasowywać nasze usługi do potrzeb klientów, czego przykładem jest nowoczesna wyszukiwarka magazynów www.warehouses.pl.” – komentuje Tomasz Kasperowicz, partner w Colliers International.

„Pragniemy również podziękować wielu firmom zarówno z branży logistycznej, jak i produkcyjnej, które od wielu lat blisko współpracują z naszym zespołem i darzą nas zaufaniem. Dzięki doświadczeniu oraz dogłębnej wiedzy z zakresu powierzchni magazynowych i produkcyjnych jesteśmy w stanie świadczyć naszym klientom kompleksowe rozwiązania. Dbamy, aby nasze usługi były zawsze na najwyższym poziomie.” – komentuje Maciej Chmielewski, partner w Colliers International