Colliers International został wyłącznym agentem odpowiedzialnym za komercjalizację  retail parku handlowego Sonata Park, powstającego w Sochaczewie. Obiekt o powierzchni 6000 m2 GLA będzie zlokalizowany przy istniejącym hipermarkecie Carrefour, znajdującym się przy obwodnicy Sochaczewa. Deweloper parku Carrefour Polska planuje stworzenie kilkunastu sklepów m.in. odzieżowych, kosmetycznych, RTV i AGD, tworzących ciąg w kształcie litery L. Galeria będzie oferować 400 miejsc parkingowych na parkingu zewnętrznym. W strefie centrum Sonata Park mieszka ponad 100 tys. osób, z czego 70% w odległości dojazdowej do 20 minut. Otwarcie retail parku przewiduje się na 2014 rok.

„Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów staramy się rewitalizować i rozbudowywać przestrzeń handlową oraz poszerzać ofertę zakupową. Nowy obiekt Sonata Park w Sochaczewie ma na celu wzbogacenie oferty handlowej dla mieszkańców, aby klienci mogli zrobić wszystkie zakupy w jednym miejscu.” - mówi Ewa Karska, dyrektor Galerii Handlowych Carrefour.

Carrefour Polska powierzył Colliers International również komercjalizację swojego centrum handlowego Morena w Gdańsku.

W Centrum Handlowym Morena Carrefour mieści się 60 butików oferujących swoim klientom szeroki wybór produktów odzieżowych, dziecięcych, obuwniczych, RTV i AGD, a także biżuterii, kosmetyków i usług. Na terenie obiektu znajdują się strefy bezpłatnego, bezprzewodowego dostępu do Internetu. Do dyspozycji klientów CH Morena oddany jest bezpłatny parking.