Zespół Corporate Solutions Colliers International, który wcześniej świadczył usługi na rzecz BT w regionie Ameryk, zajmował się będzie ponad 1200 nieruchomościami  na całym świecie, z wyłączeniem nieruchomości znajdujących się na terenie Zjednoczonego Królestwa i Republiki Irlandii. Umowa podpisana została na okres trzech lat.

Roger Barr, Szef Globalnego Działu Nieruchomości BT, powiedział, “Byliśmy pod wrażeniem strategicznego podejścia firmy Colliers, doboru najlepszych w swojej klasie narzędzi, dostosowania kulturowego do naszego zespołu oraz jej globalnego zasięgu. Doszliśmy do wniosku, iż firma Colliers będzie właściwym partnerem w naszych staraniach przy wdrożeniu bardziej dynamicznego, ekonomicznego oraz  elastycznego, portfela nieruchomości.”

Umowa obejmuje świadczenie przez Colliers pełnego zakresu usług, w tym globalnej strategii portfela, technologii informacji biznesowych, zarządzania wynajmem nieruchomości oraz zarządzania transakcjami.

Roger dodał: “Jesteśmy przekonani, iż strategiczne podejście firmy Colliers oraz wiedza dotycząca każdego ze 170 krajów, w których działamy, będą stanowiły olbrzymią wartość dodaną dla naszej firmy.”

Guy Douetil, Dyrektor Zarządzający w Colliers Corporate Solutions, powiedział, iż pozyskanie od BT zlecenia na świadczenie ogólnoświatowych usług stanowi doskonałą szansę dla Colliers. ”Z przyjemnością podejmiemy się pracy nad tym projektem”. powiedział.

BT jest jedną z wiodących firm świadczących usługi komunikacyjne na całym świecie, obsługującą klientów w Zjednoczonym Królestwie oraz ponad 170 krajach na całym świecie. Do głównych działań BT należy świadczenie usług telefonii stacjonarnej, Internetu szerokopasmowego, produktów mobilnych i telewizyjnych, a także sieciowych usług IT.