Colliers International, jako wyłączny agent reprezentujący British-American Tobacco Polska S.A. w sprzedaży nieruchomości przemysłowej w Jaworniku koło Krakowa prowadził również kampanię marketingową projektu. Obiekt znajduje się na działce o powierzchni 12 hektarów i oferuje łącznie prawie 29 000 m2 powierzchni użytkowej.

„Sprzedaż hali w Jaworniku jest o tyle interesująca, że na obecnym rynku transakcje kupna-sprzedaży nieruchomości o takim charakterze są niezwykle rzadkie. Ciężko jest bowiem znaleźć klienta, któremu wielkość i parametry istniejących obiektów będą odpowiadać i będą dopasowane do profilu jego działalności. Nam udało się takiego klienta znaleźć w stosunkowo krótkim czasie, co ciekawe z zupełnie innej branży niż dotychczasowy właściciel. Doskonale jednak wiedzieliśmy jaki profil działalności może się sprawdzić w tym obiekcie.” – komentuje odpowiedzialny za transakcję z ramienia Colliers International Maciej Chmielewski, Partner w Colliers International, Dyrektor w Dziale Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych.

Na terenie dawnej fabryki papierosów znajdują się powierzchnie o charakterze produkcyjnym, magazynowym, jak również biurowym. Obiekt usytuowany jest w pobliżu drogi krajowej Karków-Myślenice z bezpośrednim dojazdem do Zakopianki.