Począwszy od maja, nową rolą Johna Verpeleti będzie przewodniczenie w zebraniach Zarządu spółki, a także dalsze wspieranie zespołu wykonawczego w celu wzmacniania pozycji i rozwoju firmy Colliers w regionie. John Verpeleti podlega Hadley’owi Dean, Partnerowi Zarządzającemu na Europę Wschodnią.

Hadley Dean powiedział: “John wykonał świetną pracę wzmacniając naszą działalność na rynkach kapitałowych w Europie Wschodniej. W ciągu ostatnich dwóch lat zamknęliśmy więcej transakcji i na większej ilości rynków niż którykolwiek z naszych konkurentów. Mając ponad  20-letnie doświadczeniem w pracy w regionie, a także doświadczenie w kierowaniu wiodącą agencją nieruchomości oraz firmą obsługującą inwestorów instytucjonalnych, John posiada bardzo dobre kwalifikacje do pracy na swoim nowym stanowisku.

Podczas, gdy część naszych konkurentów zmniejsza swoją obecność w regionie, my w dalszym ciągu inwestujemy i rozwijamy się w Europie Wschodniej, która stanowi zasadniczy element naszej strategii globalnej.” – dodaje Dean

Przed podjęciem nowego wyzwania John Verpeleti pełnił funkcję Dyrektora Zarządzającego na Europę Wschodnią w dziale Doradztwa Inwestycyjnego.

Pochodzący z Australii John Verpeleti od 1991r. pracuje w Europie Środkowej i Wschodniej. Piastował funkcje kierownicze w AXA Real Estate Investment Management oraz DTZ.  Jest powszechnie uznawany za czołowego specjalistę w branży nieruchomości. John posiada dyplomy w dziedzinie wyceny nieruchomości, oraz zarządzania w biznesie. Jest także członkiem Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) oraz Australian Property Institute.

Neil Gregory-Eaves, pracujący w warszawskim biurze Colliers, przejmie obowiązki związane z Doradztwem Inwestycyjnym w Europie Wschodniej.

Neil jest powszechnie postrzegany jako jeden z najlepszych  agentów inwestycyjnych w Europie Wschodniej. Biorąc pod uwagę jego dorobek oraz wcześniejsze doświadczenie w zarządzaniu w regionie, stanowi naturalny wybór jeśli chodzi o kierowanie rynkami kapitałowymi w Europie Wschodniej.” powiedział Hadley Dean.

Neil Gregory-Eaves posiada ponad 20-letnie doświadczenie na rynku nieruchomości. Wcześniej kierował firmą Colliers w Europie Środkowej i Wschodniej. Neil odpowiada za €2 miliardy wolumenu zamkniętych transakcji inwestycyjnych. Pilotował jedne z większych i ważniejszych transakcji w regionie, w tym centrum handlowe Renoma (€120 m), Warsaw Financial Center (€210 m), Warsaw Trade Tower (€ 150 m), Deloitte House (€ 117 m), Marynarska Point (€ 77 m), Mayland Retail Portfolio składające się z centrów handlowych Karolinka i Pogoria (€ 187 m), Pasaż Grunwaldzki (€ 78 m) oraz Centrum Handlowe Jantar (€ 98 m).