Sklep C&A zajmuje łącznie 1663 m2 powierzchni na dwóch poziomach i jest największym powierzchniowo najemcą modowym centrum. C&A oferuje modę dla całej rodziny. W sklepach sieci każdy znajdzie coś dla siebie, a zapewnia to oferta licząca 190 grup towarowych.

Naszym celem jest oferowanie klientom mody  dobrej jakości i w korzystnych cenach. Należymy do wiodących firm dzięki szerokiej palecie artykułów odzieżowych oraz akcesoriów. Przykładamy ogromną wagę do jakości w całym procesie produkcji” – komentuje Zbigniew Klepacki, Dyrektor ds. Sprzedaży firmy C&A. „Działając w centrum Solaris w Opolu przez ostatnie cztery lata zbudowaliśmy sobie duże grono lojalnych klientów, które docenia zarówno naszą ofertę jak i wygodę zakupów w Solaris. Przedłużając umowę na kolejne pięć lat zakładamy dalsze wzrosty naszego biznesu w  tej lokalizacji.” dodaje Zbigniew Klepacki.

Przedłużenie umowy najmu z C&A to kolejny etap prowadzonej przez firmę Colliers International rekomercjalizacji Solaris Center, która ma na celu przedłużenie umów z obecnymi  najemcami oraz wzmocnienie oferty, jak również wprowadzenie nowej oferty handlowej do centrum.

C&A jest ostatnim najemcą z kategorii największych najemców tzw. anchorów z którymi przedłużyliśmy już umowy” – mówi Magda Derwisz, Head of Asset Management, reprezentującej właściciela centrum Coucal sp z o.o. – „Cieszymy się, że udało nam się przedłużyć umowy ze wszystkim największymi najemcami centrum Solaris. Obecnie prowadzimy negocjacje z kilkoma nowymi markami, o których wkrótce poinformujemy.”

Przez 4 lata działalności centrum, Solaris Center zbudował silną pozycję na rynku opolskim. Atrakcyjność rynku opolskiego potwierdza fakt wysokiego potencjału siły nabywczej - według najnowszych badań GfK Polonia mieszkańcy Opola wydają na zakupy w sklepach średnio 17,1% więcej niż „statystyczny” Polak. Obroty uzyskiwane przez handel detaliczny w Opolu przewyższają siłę nabywczą mieszkańców miasta o blisko 70%, co świadczy o silnym przyciąganiu „regionalnej” siły nabywczej przez miasto.

Solaris Center w Opolu to nowoczesny obiekt handlowo-usługowo-rozrywkowy, zlokalizowany w samym centrum miasta przy pl. Kopernika, w pobliżu Rynku i Uniwersytetu Opolskiego. Projekt galerii integruje multipleks kinowy z pasażami handlowymi i restauracjami, a wizja architektoniczna tworzy unikatowy układ urbanistyczny, harmonijnie wpisujący się w śródmiejskie otoczenie. Na powierzchni ponad 17 000 m2 GLA działalność prowadzi 86 najemców. Główne marki obecne w Solaris Centre to Alma, Intersport, EURO RTV AGD, Zara, C&A, New Yorker, Bershka, Stradivarius, Reserved, Douglas, Camaieu czy Promod. Helios, znajdujący się bezpośrednio przy centrum handlowym, to jedyny obiekt kinowy typu multiplex w Opolu.