Kompleks biurowy Green Towers firmy Skanska jest położony przy ulicy Śrubowej 1obok jednej z głównych arterii komunikacyjnych Wrocławia – ul. Legnickiej. Bliskość i doskonałe połączenie ze Starym Miastem, Dworcem Głównym i Międzynarodowym Portem Lotniczym stanowią jeden z największych atutów lokalizacji budynku Green Towers. Powierzchnia całkowita kompleksu wynosi  ponad 23 300 m2, z czego powierzchnia handlowa stanowi ok. 1200 m2.  Oferowane w ramach kompleksu powierzchnie biurowe klasy A zapewniają doskonały dostęp światła dziennego, a elastyczny plan pięter umożliwia efektywną aranżację.

Obiekt powstał przy użyciu technologii przyjaznych środowisku i poddany certyfikacji ekologicznej w systemie oceny budynków zrównoważonych LEED. Budynek jest wyposażony w systemy i instalacje regulujące zużycie energii. Maksymalne wykorzystanie światła dziennego oraz odpowiednia wilgotność powietrza w budynku, zapewniają dobre samopoczucie pracowników i gości.

„Najemcy budynku Green Towers są jak najbardziej proekologiczni - wielu użytkowników korzysta z rowerów, dla których udostępniono box rowerowy, a nawet szatnię z prysznicami. Najemcy segregują  odpady, stosując odrębne pojemniki nie tylko na papier, szkło, czy plastik, ale także na opakowania typu tetra pak i odpady organiczne. W biurowcu pracuje wiele młodych osób i widać, że rozwiązania mające na celu ochronę środowiska naturalnego są dla tego pokolenia istotne. Zmiana podejścia do eksploatowania naszej planety jest konieczna  i dzięki „zielonym” inicjatywom deweloperów możemy liczyć na szybszą zmianę mentalności i nawyków na bardziej ekologiczne.” – komentuje zarządzająca Green Towers Anna Sienkiewicz, z Działu Zarządzania Nieruchomościami, Colliers International.

Colliers International został uhonorowany tytułem Firma Roku w kategorii zarządcy nieruchomości wg CEE Real Estate Quality Awards 2012.