Inwestorem Chmielnej 25 jest spółka z grupy LHI, a planowana powierzchnia handlowa w ramach projektu to ponad 1600 m2. Lokale handlowo-usługowe znajdą się na kondygnacji -1 i parterze, zaś wyższe kondygnacje zostaną przeznaczone na część biurową. Budynek został zaprojektowany przez renomowaną pracownię Bulanda, Mucha – Architekci i jako jeden z niewielu projektów posiada precertyfikat ekologiczny LEED w klasie Gold.

Stworzenie tak atrakcyjnej nowoczesnej powierzchni handlowej to kolejna po Nowym Domu Jabłkowskich okazja na podniesienie handlowej atrakcyjności ulicy Chmielnej.” – mówi Paweł Proński, Associate Director z Colliers International. „Chcielibyśmy, aby ulica Chmielna, jako jedyny warszawski deptak, znów zaczęła wykorzystywać swój naturalny potencjał.” – dodaje Proński.

Za komercjalizację części handlowej z ramienia Colliers International Poland odpowiedzialni są: Karolina Jamróz, Tomasz Zydorek i Paweł Proński.

Nasza nowa inwestycja, podobnie jak Nowy Dom Jabłkowskich, który zrealizowaliśmy nieopodal, przy Chmielnej 19, z pewnością będzie cieszyć się dużym zainteresowaniem najemców, którzy dbają o swój wizerunek i potrafią docenić prestiżową lokalizację, jakość wykonania, funkcjonalność i ekologiczny charakter obiektu.” – mówi Robert Mandżunowski, CEO, LHI sp. z o. o

Chmielna 25 – podstawowe dane:

• Inwestycja: Budynek biurowy z częścią handlowo-usługową, Warszawa, ul. Chmielna 25
  • Planowana powierzchnia najmu w części handlowo-usługowej: ponad 1600 m2
  • Inwestor: spółka z grupy LHI, Warszawa
  • Termin realizacji: III kwartał 2013
  • Projektant: Bulanda, Mucha – Architekci, Warszawa
  • Precertyfikat ekologiczny LEED w klasie Gold

O LHI sp. z o. o.

LHI sp. z o. o. jest  spółką należącą do Grupy LHI. W Polsce funkcjonuje od 1995 r., do lutego 2011 r. pod nazwą LHI Leasing Polska sp. z o. o., będąc przez wiele lat liderem polskiego rynku leasingu nieruchomości. Do tej pory zrealizowała transakcje o wartości ponad 6,7 miliardów złotych. Tworzy i oferuje alternatywne formy finansowania nieruchomości – jako organizator, współinwestor, inwestor. W ostatnim czasie LHI rozszerzyło ofertę o realizację przedsięwzięć sektora publicznego, szczególnie w formule partnerstwa publiczno-prywatnego, takich jak projektowanie, budowa, finansowanie i zarządzanie obiektami użyteczności publicznej, realizację projektów rewitalizacyjnych oraz wsparcie innych inicjatyw rozwoju regionalnego. Grupa LHI działa od ponad 39 lat oferując szerokie spektrum rozwiązań finansowych dla przedsiębiorstw, sektora państwowego i inwestorów. Jest jedną z dobrze rozpoznawalnych marek finansowych na rynku europejskim.