Aktualności wiadomości nieruchomości

Kw. II 2012

• COLLIERS INTERNATIONAL ZARZĄDCĄ WARSZAWSKIEGO SENATORA

Warszawa, 26 czerwca 2012 — Colliers International, wiodąca firma doradcza na rynku nieruchomości komercyjnych, wygrała przetarg na zarządzanie prestiżowym budynkiem biurowo-usługowym Senator.

• COLLIERS KOMERCJALIZUJE KAROLKOWA BUSINESS PARK

Warszawa, 20 czerwca 2012 — Colliers International Poland, wiodąca firma doradcza na rynku nieruchomości komercyjnych, została wyłącznym agentem odpowiedzialnym za komercjalizację powierzchni biurowych w kompleksie Karolkowa Business Park, należącym do ABLON Group Limited.

• COLLIERS INTERNATIONAL ZARZĄDCĄ GREEN TOWERS WE WROCŁAWIU

Warszawa, 24 maja 2012 — Colliers International, wiodąca firma doradcza na rynku nieruchomości komercyjnych, wygrała przetarg na zarządzanie kompleksem biurowym Green Towers we Wrocławiu.

• Do 2020 roku Polska ma się stać centrum logistycznym Europy

Zgodnie z najnowszymi badaniami przeprowadzonymi przez Colliers International rynek powierzchni logistycznych i przemysłowych w Europie będzie sukcesywnie wzrastał w ciągu kolejnych 10 lat, a kraje o największym potencjale to Polska oraz Turcja.

• COLLIERS KOMERCJALIZUJE CHMIELNĄ 25

Warszawa, 17 maja 2012r. — Firma Colliers International, wiodący doradca na rynku nieruchomości komercyjnych, została wyłącznym agentem odpowiedzialnym za komercjalizację części handlowej nowopowstającego budynku przy ulicy Chmielnej.

• COLLIERS PODSUMOWUJE I KWARTAŁ 2012 NA RYNKU POWIERZCHNI HANDLOWYCH

Warszawa, 9 maja 2012 – Colliers International, wiodąca firma doradcza na rynku nieruchomości komercyjnych publikuje najnowszy raport rynkowy przedstawiający aktywność w sektorze powierzchni handlowych w I kwartale 2012 roku oraz prognozy na dalsze miesiące.

• COLLIERS PODSUMOWUJE I KWARTAŁ 2012 NA RYNKU POWIERZCHNI MAGAZYNOWYCH

Warszawa, 25 kwietnia 2012 – Colliers International, wiodąca firma doradcza na rynku nieruchomości komercyjnych publikuje najnowszy raport rynkowy przedstawiający aktywność w sektorze powierzchni magazynowych w I kwartale 2012 roku oraz prognozy na dalsze miesiące.

• COLLIERS INTERNATIONAL NAJLEPSZY W TRZECH KATEGORIACH WEDŁUG JURY FORUM CEE QUALITY AWARDS

Warszawa, 19 kwietnia 2012. Colliers International został nagrodzony aż w trzech kategoriach konkursu CEE Quality Awards za rok 2011. Jury konkursu przyznało firmie tytuły Agencja Roku w kategorii powierzchni magazynowuch (Industrial Agency of the Year), Agencja Roku w kategorii powierzchni biurowych (Office Agency of the Year) oraz Firma Roku w kategorii zarządcy nieruchomości (Property Management Company of the Year).

• COLLIERS WYŁĄCZNYM AGENTEM PEPSICO

Warszawa, 18 kwietnia 2012r. — Colliers International, wiodąca firma doradcza na rynku nieruchomości komercyjnych, została wyłącznym agentem PepsiCo odpowiedzialnym za proces sprzedaży/najmu 6 nieruchomości przemysłowych, należących do firmy.

• KRAKÓW PRZYCIĄGA INWESTORÓW

Kraków, 11 kwietnia 2012 roku — Urząd Miasta Krakowa, Wydział Strategii i Rozwoju Miasta wydał raport dotyczący krakowskiego rynku nieruchomości komercyjnych p.t. „Krakow Real Estate Market 2011”. Publikacja powstała we współpracy z wiodącą firmą doradczą Colliers International Poland i jest odpowiedzią na rosnące zainteresowanie inwestorów krakowskim rynkiem.

• KWADRAT W BIAŁYMSTOKU MA JUŻ OPERATORA SPOŻYWCZEGO I DIY

Warszawa, 10 kwietnia 2012r. - Biazet S.A., inwestor Parku Handlowego Kwadrat w Białymstoku, pozyskał już dwóch kluczowych najemców. Operatorem spożywczym zostanie Tesco Extra, a reprezentantem sieci DIY będzie OBI.

Polska
The Metropolitan Colliers International pl. Pilsudskiego 3 00-078 Warsaw | Tel.: +48 22 331 78 00