Green Day to nowoczesny kompleks biurowy klasy A zlokalizowany w centrum Wrocławia, przy skrzyżowaniu ulic Szczytnickiej oraz Wyszyńskiego. Całkowita powierzchnia najmu w budynku wynosi prawie 16 tys. mkw. i jest niemal w całości zajęta przez Credit Suisse. Do dyspozycji zmotoryzowanych użytkowników obiektu pozostaje ponad 220 miejsc postojowych, zaś rowerzyści mogą skorzystać ze stojaków dla rowerów oraz siedmiu szatni z prysznicami. Green Day powstał zgodnie z zasadami „zielonego budownictwa” i posiada certyfikat LEED Gold.

— To pierwszy nasz projekt biurowy poza Warszawą. Z zainteresowaniem obserwujemy rozwój regionów, gdzie wraz z rosnącą podażą wysokiej jakości obiektów biurowych przybywa możliwości inwestycyjnych. Wrocław jako miasto regionalne z najlepszymi wynikami pod względem podaży powierzchni biurowej i popytu na nią jest optymalnym miejscem na rozpoczęcie inwestycji poza stolicą — mówi Jacek Brzozowski, dyrektor Triuva w Polsce.

Green Day to kolejny obiekt biurowy powierzony Colliers International przez Triuva. Colliers zarządza już 11 biurowcami spółki w Warszawie.

— Przekazanie nam w zarządzanie biurowca Green Day we Wrocławiu to kolejny ważny etap współpracy z Triuva oraz satysfakcja, że wysoka jakość naszych usług od wielu lat spełnia oczekiwania tak ważnego klienta. Cały czas widzimy bardzo dużą aktywność inwestorów na rynkach regionalnych, co motywuje nas do ciągłego rozwoju zespołów we wszystkich siedmiu miastach, w których Colliers ma swoje biura — mówi Agnieszka Krzekotowska, dyrektor Działu Zarządzania Nieruchomościami Colliers International.