— Członkostwo w RISC to gwarancja najwyższej jakości usług, ale też postępowania zgodnego z wszelkimi zasadami etyki zawodowej. Cieszę się, że mogłam dołączyć do grona specjalistów, których kompetencje są zweryfikowane i potwierdzone poprzez tak uznaną organizację, jaką jest Royal Institution of Chartered Surveyors — komentuje Sylwia Pytko-Burska.

Sylwia Pytko-Burska dołączyła do Colliers International w 2013 roku. Jako Senior Property Manager odpowiada za zarządzanie portfolio 5 budynków biurowych wchodzących w skład Platinium Business Park, należącego do funduszu Allianz Real Estate. W latach 2002-2009 pełniła funkcję dyrektor zarządzającej na Polskę międzynarodowej sieci Apartments Apart.

Sylwia ukończyła studia magisterskie na Wydziale Zarządzania w Szkole Głównej Handlowej, nauki polityczne i studia podyplomowe Pre-MBA na Uniwersytecie Warszawskim oraz studia podyplomowe na Wydziale Zarządzania Nieruchomościami w Szkole Głównej Handlowej.

RICS to niezależna, międzynarodowa organizacja zawodowa, utworzona w 1868 roku w Wielkiej Brytanii. Posiada swoje oddziały w Europie, Środkowym i Bliskim Wschodzie, Afryce, Ameryce, Azji i Oceanii. Polski oddział został powołany w 1991 roku. RICS popularyzuje i wspiera budowanie najwyższych standardów zawodowych w sektorze gruntów, nieruchomości, budownictwa oraz infrastruktury, zarówno w wymiarze zagospodarowywania, jak i zarządzania.