Eaton jest producentem produktów z branż zarządzania energią elektryczną, mechaniczną i hydrauliczną z ponad stuletnim doświadczeniem. Aktualnie firma zatrudnia blisko 99 tys. pracowników na całym świecie, a swoje usługi świadczy w 175 krajach.

Firma Eaton pozyskała nowoczesną powierzchnię biurową, wyróżniającą się funkcjonalnością oraz wydajnością. Nowa lokalizacja stwarza możliwości dogodnego dojazdu dla pracowników firmy Eaton z różnych części stolicy, dzięki bliskości Południowej Obwodnicy Warszawy oraz głównych arterii miasta – Al. Jerozolimskich i Al. Krakowskiej. Na terenie The Park Warsaw znajduje się restauracja Ferier, a już wkrótce otworzy się Green Caffè Nero. Planowane jest także otwarcie klubu fitness, przedszkola oraz przychodni medycznej, dzięki czemu pracownicy firmy Eaton będą mieli możliwość skorzystania z dodatkowych usług w pobliżu miejsca pracy — mówi Marcin Sabowicz, dyrektor w Dziale Powierzchni Biurowych, Colliers International.

The Park Warsaw jest pierwszym samowystarczalnym kampusem biurowym w Polsce. Składa się z 10 budynków biurowych o łącznej powierzchni najmu 110 tys. mkw. Projekt zlokalizowany jest przy ul. Krakowiaków 50 na terenie dzielnicy Włochy oraz posiada dogodne połączenie z centrum miasta zarówno samochodem jak i transportem publicznym. Charakteryzuje się innowacyjną architekturą, atrakcyjną aranżacją placów i zieleni. W trzech pierwszych wybudowanych budynkach siedzibę znalazły międzynarodowe i polskie korporacje, m.in. IBM, British American Tobacco, AkzoNobel, Johnson Controls, Cenega, Qloc, GoodYear, Mineral Midrange, NCR, RTV Euro AGD, Marie Brizard Wine & Spirits (dawniej Sobieski) i wiele innych. Obiekt posiada certyfikat BREEAM z oceną Excellent.

Właścicielem The Park Warsaw jest AIG oraz partnerzy White Star Real Estate.