Założona w 2010 r. Hatton szybko zyskała opinię wiodącej firmy doradczej w sektorze nieruchomości na dynamicznie rozwijającym się rynku „City Fringe”, zwanym również „Tech City”, który uznawany jest za centrum brytyjskiej gospodarki cyfrowej. Firma świadczy usługi doradcze w takich obszarach, jak: najem powierzchni komercyjnych, inwestycje, budownictwo, a także usługi reprezentacji najemców. Hatton zmieni nazwę na Colliers International oraz przeniesie swoją siedzibę do nowego, większego biura przy Old Street w marcu 2016 r.

— Colliers nieustannie poszukuje nowych możliwości rozwoju i dywersyfikacji swojej działalności na największych rynkach, w szczególności londyńskim. Przejęcie innowacyjnego zespołu wysokiej jakości ekspertów ds. rynku nieruchomości jest kolejnym milowym krokiem w naszym rozwoju — powiedział Tony Horrell, prezes Colliers International w Wielkiej Brytanii i Irlandii. — W chwili obecnej „City Fringe” cieszy się opinią jednego z najbardziej atrakcyjnych obszarów Londynu jeśli chodzi o nieruchomości komercyjne i mieszkaniowe. Hatton zajmuje na tym rynku wiodącą pozycję, co w połączeniu z przedsiębiorczym oraz opartym na współpracy podejściu do klientów sprawia, że firma ta będzie doskonale pasować do Colliers International — stwierdził Horrell.

— Jednym z nadrzędnych celów związanych z naszym rozwojem w przyszłości było znalezienie partnerów biznesowych, którzy idealnie wpisywaliby się w naszą unikalną kulturę organizacyjną — poinformował Shaun Simons, partner w firmie Hatton. — Wierzymy, że wspólnie z najlepszymi w branży ekspertami z londyńskiego biura Colliers International stworzymy jeden z najsilniejszych zespołów doradców w środkowym Londynie. To początek nowego, ekscytującego rozdziału w historii naszej firmy. Jesteśmy przekonani, że połączenie naszej kultury organizacyjnej oraz znajomości lokalnego rynku z globalnymi zasobami i doświadczeniem firmy Colliers pozwoli naszym klientów odnieść sukces w szybszym tempie — podsumował.