Salon Simple zajmie 118 mkw., a salon Gino Rossi 125 mkw. Otwarcia obu butików zaplanowano na marzec 2016 roku. Najemcy podpisali 10-letnie umowy najmu.

– Podpisane umowy świadczą o tym, że nasze rodzime marki są cenione również poza granicami. Transakcja ta pokazuje też, że polskie firmy dostrzegają potencjał drzemiący u naszych sąsiadów. Jesteśmy dumni, że to właśnie Colliers pomógł Simple i Gino Rossi w wejściu na rynek słowacki. Naszym zdaniem marki te spotkają się z dobrym przyjęciem ze strony tamtejszych klientów – mówi Michał Malicki z Colliers International.

Marka Gino Rossi powstała w 1992 roku. Specjalizuje się w produkcji i sprzedaży obuwia oraz galanterii skórzanej. Z kolei Simple to ekskluzywna marka modowa działająca na polskim rynku od 1993 roku. Obecnie jej sieć liczy kilkadziesiąt salonów. Obie marki wchodzą w skład Grupy Kapitałowej Gino Rossi.

Centrum handlowe Central w Bratysławie to obiekt o powierzchni najmu 36 tys. mkw. w którym funkcjonuje ok. 150 sklepów. Central jest częścią multi-funkcyjnego kompleksu składającego się z centrum wellness z siłownią i fitnessem, czterogwiazdkowego hotelu Linder (220 pokoi), centrum medycznego oraz powierzchni biurowych. Przed wejściem do centrum handlowego znajdują się przystanki komunikacji miejskiej. W pobliżu przebiegają ważniejsze arterie drogowe, w tym autostrada D1. Dla zmotoryzowanych klientów przewidziano 1300 miejsc parkingowych.