Regus jest firmą oferującą wynajem umeblowanych powierzchni biurowych, sal konferencyjnych oraz salonów biznesowych, wraz z pełną obsługą administracyjną i usługami towarzyszącymi. Oferuje również usługę Biura Wirtualnego. W czerwcu firma przejmie 11 oraz 12 piętro w wieżowcu K1, oferującym widok na panoramę miasta i okolice. Na wynajętej powierzchni znajdzie się  ponad 90 stanowisk pracy.

– Jesteśmy dumni, mogąc zaoferować naszym klientom usługi w tak fantastycznym miejscu. Już kilka miesięcy przed planowanym otwarciem obserwujemy duże zainteresowanie, głównie ze strony klientów międzynarodowych, znających naszą ofertę z innych rynków i planujących ekspansję w Krakowie. Jestem przekonany, że biurem w tak atrakcyjnym budynku zainteresują się także firmy lokalne, ceniące sobie elastyczność i prestiż – powiedział Paweł Ornatek, Country Manager w firmie Regus.

– Kraków jest niezmiennie rynkiem bardzo dynamicznych pod względem aktywności najemców. Zeszły rok, w którym wynajęto prawie 120 tys. mkw. powierzchni biurowej był rekordowy pod tym względem. Utrzymujący się bardzo niski poziom pustostanów powoduje, że wielu najemców, zarówno obecnych  jak i tych, którzy dopiero otwierają biuro w Krakowie, poszukuje elastycznych rozwiązań oferowanych przez firmę Regus – powiedziała Anna Galicka-Bieda, Dyrektor Regionalny Colliers International w Krakowie.

Budynek K1 jest położony przy ul. Pokoju 1, w odległości ok. 1,5 km od Starego Miasta. Biurowiec o wysokości 77 m oferuje 11 000 mkw. powierzchni biurowej klasy A. Dolne piętra przeznaczone są na powierzchnię handlową. W 2014 r. budynek został gruntownie zmodernizowany i zyskał nową nazwę (poprzednia nazwa to Cracovia Business Center).