Wiśniowy Business Park to pierwszy park biznesowy w Warszawie. Dzięki wysokiemu standardowi obiektu wielu najemców pozostaje w biurowcu od momentu oddania do użytku. Kompleks oferuje 40 000 mkw. powierzchni biurowej położonej na terenie o powierzchni 5,6 ha. Posiada 690 podziemnych i 680 naziemnych miejsc parkingowych. Obiekt położony jest w pobliżu ulicy Żwirki i Wigury łączącej centrum miasta z lotniskiem. Dystans 4 km do lotniska Chopina, bliskie sąsiedztwo stacji kolei podmiejskiej (WKD) oraz liczne przystanki komunikacji miejskiej czynią tę nieruchomość atrakcyjną zarówno dla najemców, jak i pracowników.

– Cieszymy się z zacieśnienia współpracy z Bankiem Zachodnim WBK. Aktualnie koncentrujemy się na optymalnym wykorzystaniu pozyskanego kapitału i będziemy dalej zarządzać aktywami tej nieruchomości, aż do momentu jej zbycia. Wierzymy, że produkt z finansowaniem dłużnym ułatwi nam osiągniecie tego celu – mówi Konrad Pazorek, Finance and Debt Procurement Manager w firmie Peakside Polonia Management.

– Jest nam niezwykle miło wspierać naszego wieloletniego klienta w tym bardzo ważnym przedsięwzięciu. Nieruchomość może się poszczycić stabilnym przepływem pieniężnym (cash flow), wysoką jakością i dobrą lokalizacją – komentuje transakcję Brendan Long, Head of Corporate Finance z Banku Zachodniego WBK.

– Jesteśmy niezwykle dumni, że wspieraliśmy firmę Peakside Capital w procesie refinansowania. Obiekt cieszył się dużym zainteresowaniem wśród instytucji udzielających finansowania – dodaje Tony Pinnell, Director of Property Finance w Colliers International.