Kompleks biurowy Neopark będzie się składał z dwóch czteropiętrowych budynków klasy A o łącznej powierzchni 24 000 mkw. Na terenie obiektu znajdzie się m.in. sala konferencyjna, restauracja, punkty usługowo-handlowe oraz strefa fitness. Centralny punkt kompleksu zajmie zielony dziedziniec. Dodatkowo zaplanowano ścieżki do biegania, a dla rowerzystów prysznice, szatnie oraz parking. Do dyspozycji najemców zostanie oddana stacja ładowania samochodów elektrycznych, myjnia samochodowa oraz 618 miejsc parkingowych. Planowana data zakończenia pierwszej fazy inwestycji to III kwartał 2016 r.

– Neopark jest kolejną inwestycją Yareal Polska, która charakteryzuje się doskonałą lokalizacją, łatwym dojazdem oraz fantastycznym otoczeniem. Dzięki oryginalnemu projektowi architektonicznemu oraz racjonalizacji przestrzeni użytkowej kompleks zapewni najemcom nowe, lepsze standardy pracy. Warto podkreślić, że obiekt otrzymał certyfikat BREEAM dla zielonych budynków na poziomie „Excellent". „Zielone” rozwiązania zaplanowane w obiekcie to m.in.: zasilanie pochodzące wyłącznie z odnawialnych źródeł energii, zminimalizowane zużycie wody, energooszczędne oświetlenie, urządzenia do recyklingu, systemy okienne zapobiegające przegrzewaniu się budynku. Powyższe rozwiązania wpłyną niewątpliwie na optymalizację kosztów eksploatacji budynku, a to z pewnością ucieszy każdego najemcę. Obecnie jesteśmy w trakcie rozmów z potencjalnymi zainteresowanymi - mówi Dawid Wątorski z Colliers International odpowiedzialny za wynajem powierzchni w projekcie.

Yareal Polska jest spółką należącą do Yareal International N.V., firmy działającej na europejskim rynku nieruchomości. Realizuje najwyższej jakości obiekty biurowe, a także budynki mieszkaniowe. Jest wielokrotnym laureatem nagród branży nieruchomości komercyjnych oraz członkiem Polskiego Związku Firm Deweloperskich.