powierzchni przekraczającej 167 000 m2 GLA.

W ramach wygranego przetargu do portfela Colliers w Polsce dołączyło pięć obiektów biurowych w Warszawie oraz dwa parki logistyczne - jeden w Warszawie, a kolejny na Śląsku. Całkowita powierzchnia nieruchomości IMMOFINANZ Group w Polsce zarządzanych przez Colliers wynosi ponad 86 000 m2 GLA. Do portfolio należą m.in. budynki klasy A, takie jak IO-1 z powierzchnią przekraczająca 22 000 m2 GLA, Crown Point o powierzchni 10 500 m2 GLA czy Crown Tower z ponad 8 000 m2 GLA.

Nieruchomości IMMOFINANZ Group na Węgrzech przejęte w zarządzanie przez Colliers to 3 obiekty przemysłowe w Budapeszcie o łącznej powierzchni 71 000 m2 GLA. Wśród nich jest np. Pharma Park, którego najemcy mają bardzo specyficzne wymagania  wynikające z charakteru branży farmaceutycznej.

Ostatnią z przejętych nieruchomości jest obiekt biurowy w stolicy Bułgarii Sofii o powierzchni najmu prawie 10 000 m2 GLA.

W rejonie Europy Wschodniej Colliers zarządza 79 nieruchomości o łącznej powierzchni ponad 1,3 miliona m2. Szacowana wartość tych obiektów to ponad €3 miliardy.

W Polsce, Colliers zarządza 58 nieruchomościami o powierzchni przekraczającej 900 000 m2 GLA. Budynki te znajdują się głównie w Warszawie, ale także we Wrocławiu, Krakowie i Poznaniu. W skład portfolio obiektów zarządzanych przez Colliers wchodzą nieruchomości biurowe, magazynowe oraz handlowe.