Nowo powstająca galeria, wraz z istniejącymi już obiektami oraz zintegrowanym zabytkowym budynkiem banku, będzie największym i jedynym w Siedlcach miejscem zakupów, spotkań oraz rozrywki w jednym. W projekcie znajdą się sklepy modnych marek, restauracje, kino, supermarket, bank oraz wiele innych usług. Inwestycja powstaje w centralnym punkcie miasta, przy skrzyżowaniu ulicy Piłsudskiego i Wojskowej, w pobliżu dworców PKP, PKS oraz przystanków komunikacji miejskiej. Obiekt będzie mieścił 120 lokali handlowych, oferujących łącznie 26 tys. m2 powierzchni najmu. Podziemny i naziemny parking zapewni 850 miejsc dla klientów.

„Galeria S w Siedlcach to kolejny ciekawy projekt w naszym portfelu nieruchomości. Wierzymy, że dzięki naszemu doświadczeniu i indywidualnemu podejściu do zarządzania centrum będziemy mogli przyczynić się do komercyjnego sukcesu właściciela i najemców oraz zadowolenia klientów. Jesteśmy przekonani, że dzięki bogatej ofercie i dobremu położeniu Galeria S będzie miejscem zakupów i spędzania wolnego czasu nie tylko dla mieszkańców Siedlec, ale też przyciągnie mieszkańców sąsiednich miejscowości.” – komentuje Grzegorz Jamroziak, Dyrektor Operacyjny ds. Powierzchni Handlowych, Colliers International.

„Do tej pory nie było w Siedlcach tak nowoczesnego, wielofunkcyjnego obiektu.” – dodaje Agnieszka Muż z firmy Colliers International, która zarządza Galerią S – „Jest on pomyślany w ten sposób, by wkomponowywał się w dotychczasową tkankę miejską, stanowiąc jej dopełnienie. Między zabytkowym, odrestaurowanym przy okazji budowy centrum budynkiem banku, a bryłą nowej galerii powstał wewnętrzny plac Bankowy, który pełnić będzie rolę miejskiej przestrzeni publicznej. Ten innowacyjny koncept doceniły także czołowe polskie i europejskie marki, które pojawią się w Galerii S: H&M, Empik, Smyk, C&A, Bershka z grupy Inditex, cała grupa marek LPP, Kino Helios, KFC, McDonald's i wiele innych.”

Otwarcie Galerii S przewidziane jest na marzec 2014. Inwestorem i generalnym  wykonawcą obiektu jest Przedsiębiorstwo Budowlane Konstanty Strus. Za projekt architektoniczny odpowiada pracownia Bulak Projekt.