Zielony Park Handlowy znajduje się przy ul. Głębockiej 13 w północno-wschodniej części Warszawy, tuż przy ul. Toruńskiej - trasie szybkiego ruchu łączącej północne dzielnice stolicy. Tak dogodne położenie umożliwia szybki dojazd mieszkańcom Targówka i Białołęki. Ponadto, rozwój nowych inwestycji mieszkaniowych w rejonie zwiększa znacznie liczbę potencjalnych klientów w strefie dojazdu do 5 minut.

Zielony Park Handlowy został otwarty w czerwcu 2007 roku. Obiekt oferuje 24 400 m2 powierzchni najmu. Wśród najemców znajduje się m.in. największy sklep Saturn w Warszawie o powierzchni 6000 m2, salon Black Red White z powierzchnią przekraczającą 5800 m2, a także sklepy Jysk, Komfort, Kakadu, Abra, Biedronka, Norauto czy stacja benzynowa Neste.

„Strategia rewitalizacji Zielonego Parku jest w trakcie przygotowań. Jej głównym założeniem jest odświeżenie elewacji zewnętrznej budynków, oznakowania i założeń zrównoważonego marketingu oraz rozwój terenów zielonych i zróżnicowanie grupy najemców. Colliers International zajmie się komercjalizacją obiektu oraz doradztwem przy tworzeniu strategii dla obiektu.” -  komentuje Patrick Biwer, Wiceprezes Credit Suisse Asset Management

Zielony Park Handlowy jest doskonałym uzupełnieniem istniejącej już oferty handlowej w najbliższej okolicy, jak np. centrum handlowe Atrium Targówek czy Castorama, stając się tym samym miejscem zakupów dla dużej grupy mieszkańców Warszawy. Centrum oferuje wygodny parking na około 740 miejsc.