wiadomości nieruchomości

Kw. I 2014

• AWANSE I NOWI PRACOWNICY W COLLIERS INTERNATIONAL

Warszawa, 31 marca 2014 — Colliers International, wiodący doradca na rynku nieruchomości komercyjnych, informuje o awansach w Dziale Powierzchni Handlowych, Dziale Facility Management oraz przedstawia nowego pracownika Działu Doradztwa i Badań Rynku.

• ZMIANY W DZIALE PR COLLIERS INTERNATIONAL

Warszawa, 24 marca 2014 — Colliers International, wiodący doradca na rynku nieruchomości komercyjnych, informuje o nowych pracownikach i awansach w dziale PR.

• WARTOŚĆ RYNKU INWESTYCYJNEGO W EUROPIE BĘDZIE ROSŁA W 2014 I 2015 ROKU

Warszawa, 11 marca 2014 r. – Firma Colliers International, wiodący doradca na rynku nieruchomości komercyjnych, opublikowała raport „Nowe otwarcie dla inwestorów instytucjonalnych w Europie: od awersji do świadomego podejmowania ryzyka” („A New Era for Institutional Investment in Europe: From Risk Averse to Risk Aware”). Z raportu wynika, że w 2014 roku inwestorzy instytucjonalni w Europie będą relokować fundusze z nieruchomości o stałym dochodzie w kierunku aktywów przynoszących wyższy zwrot z zainwestowanego kapitału.

• AWANSE W COLLIERS INTERNATIONAL

Warszawa, 7 marca 2014 — Colliers International, wiodący doradca na rynku nieruchomości komercyjnych, informuje o awansach w Dziale Powierzchni Logistycznych i Przemysłowych, dziale Doradztwa i Rozwoju Projektów Inwestycyjnych, dziale HR oraz dziale administracji.

• QUIOSQUE – NOWY SALON W FACTORY WARSZAWA ANNOPOL.

Warszawa, 3 marca 2014r. - Firma Colliers International pozyskała najemcę do centrum Outlet Factory Warszawa Annopol, należącym do firmy Neinver. Salon QUIOSQUE zajmie 200 m2 powierzchni.

• BERLIN I DUBLIN TUŻ ZA LONDYNEM W WYŚCIGU O TYTUŁ EUROPEJSKIEJ „DOLINY KRZEMOWEJ”

Warszawa, 20 lutego 2014 r. – Berlin i Dublin tuż za Londynem w wyścigu o tytuł europejskiej „Doliny Krzemowej” – to jeden z wniosków z raportu „Media & Technology iQ” opublikowanego przez Colliers International. Raport analizuje wpływ firm z sektora nowych technologii i mediów na europejskie rynki nieruchomości.

• COLLIERS ZARZĄDCĄ GALERII S W SIEDLCACH

Warszawa, 13 lutego 2014 r. – firma Colliers International, wiodący doradca na rynku nieruchomości komercyjnych, został zarządcą Galerii S, nowej inwestycji handlowej w Siedlcach.

• ZIMOWE IGRZYSKA OLIMPIJSKIE: DŁUGOTERMINOWE SKUTKI ORGANIZACJI OLIMPIADY W SOCZI

Warszawa, 10 lutego 2014r. — Inauguracja XXII Zimowych Igrzysk Olimpijskich w Soczi już za nami. Firma Colliers International postanowiła zbadać potencjalny wpływ olimpiady na gospodarkę regionu. Wyniki badań i obserwacji zostały opublikowane w raporcie ”Winter Olympic Games: Long-term Lessons for Sochi”.

• NOWY NAJEMCA W ANTARESIE

Warszawa, 7 lutego 2014r. — Colliers International pozyskał kolejnego najemcę do biurowca na warszawskim Mokotowie. Największe biuro informacji gospodarczej w Polsce – Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA. wprowadzi się do budynku pod koniec lutego.

• COLLIERS INTERNATIONAL ZAJMIE SIĘ KOMERCJALIZACJĄ ZIELONEGO PARKU HANDLOWEGO W WARSZAWIE

Warszawa, 6 lutego 2014r. — Firma Colliers International, wiodący doradca na rynku nieruchomości komercyjnych, został wyłącznym agentem odpowiedzialnym za komercjalizację Zielonego Parku Handlowego na warszawskim Targówku. Właścicielem obiektu jest Credit Suisse Asset Management Immobilien Kapitalanlagegesellschaft mbH.

• REKORDOWY MANDAT NA ZARZĄDZANIE NIERUCHOMOŚCIAMI IMMOFINANZ GROUP DLA COLLIERS INTERNATIONAL

Warszawa, 27 stycznia 2014 – Colliers International, wiodący doradca na rynku nieruchomości komercyjnych wygrał przetarg na zarządzenie jedenastoma nieruchomościami biurowymi i przemysłowymi IMMOFINANZ Group w Polsce, Bułgarii i na Węgrzech o całkowitej powierzchni przekraczającej 167 000 m2 GLA.

• COLLIERS INTERNATIONAL PRZEWIDUJE UMIARKOWANY WZROST GLOBALNEJ GOSPODARKI W 2014 ROKU

Seattle i Londyn, 16 stycznia 2014 r. – Według przewidywań Colliers International gospodarka światowa będzie w 2014 r. rosnąć powoli, zaś PKB większości krajów pozostanie poniżej pięciu procent. Ta i inne opinie zawarte są w raporcie zatytułowanym „25 Predictions for 2014” (25 przewidywań na 2014 rok) zapowiadającym również ekspansję na rynki drugiego szczebla, na których globalni inwestorzy będą poszukiwać nowych możliwości.

• CO DEWELOPERZY, INWESTORZY I NAJEMCY W POLSCE WIEDZĄ O ZIELONYM BUDOWNICTWIE?

Construction Marketing Group przedstawia raport: „Analiza rynku zrównoważonego budownictwa w Polsce. Wyniki badania percepcji rynku.”

Polska
The Metropolitan Colliers International pl. Pilsudskiego 3 00-078 Warsaw | Tel.: +48 22 331 78 00