Biuro w Poznaniu jest kolejnym, po oddziale w Szczecinie, otwartym przez Colliers w przeciągu ostatnich kilku miesięcy. Nowo otwarta siedziba firmy mieści się w nowoczesnym budynku biurowym Kwadraciak przy ulicy Mielżyńskiego 14, który sąsiaduje ze słynnym poznańskim Okrąglakiem. Funkcję Dyrektora Regionalnego poznańskiego biura objął Sebastian Bedekier od lat z sukcesem działający na lokalnym rynku, posiadający bogate doświadczenie w sektorze nieruchomości, m.in. w  zakresie centrów BPO i SSC.

Uroczysta ceremonia z okazji otwarcia biura Colliers w Poznaniu odbyła się 19 lutego w jednym z poznańskich hoteli. W wydarzeniu uczestniczyli między innymi przedstawiciele władz miasta Poznania oraz najważniejszych firm z regionu.

Z przyjemnością obserwujemy, że Poznań cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród przedstawicieli biznesu i że wiele firm otwiera swoje siedziby w naszym mieście, które zyskuje w ten sposób nie tylko wizerunkowo, ale również osiąga wymierne korzyści w postaci nowych inwestorów. Życzę Colliers w Poznaniu wielu sukcesów.„ – powiedział Prezydent Miasta Poznania Ryszard Grobelny.

Ceremonię otwarcia poprowadziła Monika Rajska-Wolińska Partner Zarządzający Colliers International w Polsce.

Poznań, jako prężnie rozwijające się miasto, otwarte na dialog i oferujące wiele interesujących możliwości w sektorze nieruchomości komercyjnych był dla nas naturalnym wyborem. Jest to kolejny krok w ekspansji Colliers na rynki regionalne, które coraz częściej wybierają na swoją siedzibę firmy międzynarodowe, głównie z sektora BPO oraz SSC. Poznań ze swoim strategicznym położeniem i dobrą infrastrukturą wydaje się doskonałą lokalizacją pod tego typu inwestycje.” – komentuje Monika Rajska-Wolińska, Partner Zarządzający Colliers International w Polsce.

Kontakt z biurem Colliers w Poznaniu:

Sebastian Bedekier
Regional Director | Poznan