Philips House oferuje 5 571 m2 powierzchni biurowej. Wyłącznym najemcą nieruchomości jest polska filia firmy Royal Philips Electronics, która podpisała wieloletnią umowę najmu. Budynek został wybudowany w 1999 roku przez TK Development na potrzeby Philips Polska. W 2006 roku Philips sprzedał nieruchomość w leasingu zwrotnym firmie Eindhoven Properties, firmie z branży nieruchomości zarządzanej przez Guardian Managers, która w 2012 roku ogłosiła upadłość. Philips House, jest zlokalizowany przy Alejach Jerozolimskich, około 5 kilometrów na wschód od centrum Warszawy. Nieruchomość jest usytuowana na działce o powierzchni prawie 7 000 m2 i zapewnia 170 miejsc parkingowych.

Batory Office Building I o powierzchni 6 394 m2 wynajmują międzynarodowe firmy takie jak Cemex czy Goodyear. Batory Office Building I został zbudowany w 2000 roku przez Liebrecht & Wood, który sprzedał budynek w 2008 firmie Eindhoven Properties. Tak jak Philips House, Batory Office Building I również jest położny przy Alejach Jerozolimskich. Nieruchomość posiada parking podziemny, a powierzchnie biurowe są wyposażone w najnowocześniejsze rozwiązania techniczne.

"Jesteśmy zadowoleni z nabycia dwóch wysokiej jakości budynków biurowych,  w pełni wynajętych i usytuowanych w jednym z najlepiej rozwiniętych rejonów Warszawy." komentuje Przemysław Krych, CEO w Griffin Group. "Nieruchomość o wysokiej stopie zwrotu została zakupiona wraz z bardzo korzystnym pakietem finansowym przy cenie poniżej kosztów odtworzenia."

Colliers International reprezentował w tej transakcji WestImmo, głównego wierzyciela w postępowaniu upadłościowym, pośrednicząc w transakcji pomiędzy sprzedającym, a Griffin Real Estate.