16 najbardziej wpływowych przedstawicielek małego i wielkiego biznesu zakwalifikowało się do finału IV edycji konkursu Sukces Pisany Szminką Bizneswoman Roku, którego organizatorami jest Radio PiN i „Sukces Pisany Szminką". Kandydatki startują w trzech kategoriach – własna firma, korporacja oraz działalność na rzecz kobiet. Monika Rajska-Wolińska reprezentuje międzynarodową korporację, która jest jedną z czołowych firm doradczych na świecie na rynku nieruchomości komercyjnych. Wśród licznych osiągnięć Moniki Rajskiej-Wolińskiej wymienić można między innymi zbudowanie od podstaw działających dziś prężnie kilku działów: Zarządzania Nieruchomościami, Doradztwa i Rozwoju Projektów Inwestycyjnych, Certyfikacji Zielonych  Budynków, Facility Management, oraz Wynajmu Powierzchni Biurowych reprezentujący Właścicieli budynków. Pod kierownictwem Moniki Colliers International był wielokrotnie nagradzany w konkursach branżowych m.in. zdobył nagrodę na najlepszej agencji powierzchni magazynowych, biurowych, handlowych czy najlepszego zarządcy nieruchomości. W 2012 roku Colliers International w Polsce zdobył również uznanie na arenie międzynarodowej otrzymując notę 5* dla Najlepszej Firmy Doradczej z zakresu Nieruchomości w Polsce w konkursie International Property Awards Europe 2012-2013.

“Monika jest jedną z najbardziej interesujących, ambitnych i zmotywowanych osób jakie znam. Doskonale rozumie potrzeby swoich klientów, a do zadań podchodzi bardzo profesjonalnie. Współpracuję z Colliers już od trzech lat, a mój wybór w dużej mierze opierał się na ocenie umiejętności i postawy lidera firmy Moniki Rajskiej-Wolińskiej.” – Eyal Litwin, Vice President, Adgar, Investments & Development

Ważnym elementem strategii działania Moniki jest przywiązywanie dużej wagi do wartości rodzinnych i kultywowanie ich wśród pracowników. W 2012 roku Colliers już po raz kolejny otrzymał wyróżnienie jako firma przyjazna mamie. Colliers oferuje rodzicom konkretne rozwiązania, jak na przykład dodatkowy, płatny miesiąc urlopu macierzyńskiego oraz dwa tygodnie urlopu  tacierzyńskiego, elastyczne godziny pracy dla kobiet w ciąży oraz możliwość skrócenia dziennego czasu pracy.

Nominacja Pani Moniki jest w pełni zasłużona, gdyż jej zaangażowanie w bardzo dynamiczny rozwój zarówno firmy Colliers w Polsce jak i całego sektora nieruchomości jest wręcz nieprawdopodobne. Przy tak ogromnym sukcesie zawodowym, jaki osiągnęła Pani Monika w ostatnich 2 latach, zdołała nie tylko utrzymać doskonale relacje z klientami, ale przede wszystkim zbudować dynamiczny, zaangażowany i "familijny" zespól profesjonalistów. Trzymam kciuki.” – komentuje Maciej Zajdel, Dyrektor Zarządzający IVG Poland Sp. z o.o.

Obecnie rozpoczął się drugi etap konkursu, w którym Jury wybierze laureatki w trzech kategoriach – Moja Firma, Korporacja oraz Działalność na rzecz Kobiet. Ich nazwiska zostaną ogłoszone podczas uroczystej gali na Giełdzie Papierów Wartościowych w drugiej połowie lutego.

Nagroda publiczności przyznana będzie wśród Finalistek kategorii Moja Firma oraz Korporacja na podstawie głosowania internautów, które trwa do 18 lutego 2013 roku do godz. 17.00. Głos na wybraną Kandydatkę można oddać na stronie  http://www.radiopin.pl/bizneswoman/glosowanie – po uprzednim zalogowaniu.