Inwestycja Times II, którą deweloper firma UBM planuje rozpocząć  na przełomie II i III kwartału bieżącego roku zakłada wykonanie dwóch budynków biurowo-usługowych z rozszerzoną funkcją parkingową, w tym wielokondygnacyjnego parkingu publicznego.  TIMES II będzie oferować łącznie ok. 18 000 m2 nowoczesnej powierzchni biurowej, 1 580 m2 powierzchni usługowej oraz ok. 400 miejsc parkingowych. Deweloper zakłada realizację projektu w ciągu 20 miesięcy od rozpoczęcia prac.

Niezależne funkcjonalnie i konstrukcyjnie obiekty będą posiadać spójny wygląd elewacyjny. Budynki przylegając  do  istniejącej  zabudowy  mają stanowić uzupełnienie  pierzei i jednocześnie w sposób naturalny  domknąć  kwartały  śródmiejskie. Za projekt architektoniczny jest odpowiedzialna Autorska Pracownia Architektoniczna APA Hubka.

„Times II to dla nas wyjątkowa inwestycja z kilku powodów. Przede wszystkim to nasz pierwszy projekt komercyjny we Wrocławiu, dodatkowo realizowany w tak wyjątkowym miejscu jakim jest obszar Starego Miasta.” – komentuje Peter Obernhuber, członek zarządu UBM Polska.

UBM Times – spółka celowa UBM AG zakupiła grunt pod inwestycję w październiku 2012 roku. Dwie miejskie działki o powierzchni ok. 0,5 ha są zlokalizowane w rejonie ulic: Ruskiej, św. Mikołaja oraz Grabarskiej, w obrębie Starego Miasta.

Rynek wrocławski wciąż nie jest jeszcze nasycony pod względem podaży powierzchni biurowej, dlatego wierzę, że nowy projekt firmy UBM będzie doskonałym dopełnieniem oferty dla najemców zarówno lokalnych jak i tych poszukujących powierzchni dla projektów z sektora BPO oraz SSC.” – mówi Marcin Sabowicz, senior associate w dziale powierzchni biurowych Colliers International.