att-investera-i-fastigheter-i-sverigeAtt tänka på innan du väljer din fastighetsrådgivare

Har du vuxit ur dina gamla lokaler och letar efter något större? Vill du flytta närmare dina kunder och vara på plats där det händer? Det är alltså dags för dig att flytta, och du vill få tag på en ny lokal som uppfyller alla dina krav samtidigt som den håller sig inom ramarna för din budget. Här kan det vara dags att ta kontakt med en fastighetsrådgivare som har koll på det lokala utbudet.

En fastighetsrådgivare erbjuder ofta flera tjänster kring fastigheter t ex transaktionsrådgivning och uthyrning av lokaler. Letar du efter nya lokaler kan det löna sig att ta professionell hjälp så att du hamnar i passande lokaler för dig och din verksamhet. Fastighetsrådgivare kan vara experter inom olika områden så innan du anlitar en fastighetsrådgivare bör du ta reda på om ni passar för varandra. Nedan finns förslag på tre frågor du kan ställa dig innan du tar hjälp av en fastighetsrådgivare:

Hur mycket erfarenhet har de?

Se till att rådgivaren du väljer är professionell och har relevant erfarenhet från liknande fastighetstransaktioner. Och även om de gjort liknande affärer, har de erfarenhet från det område du vill hyra eller köpa i? Marknadskännedom och kontaktnät är två av fastighetsrådgivarens viktigaste verktyg, vilka är svåra att skaffa sig om man inte befunnit sig i området under en längre tid. Om du ska hyra eller köpa lokaler eller fastigheter utomlands blir det speciellt viktigt med en fastighetsrådgivare med erfarenhet och kunskap om lokala lagar och regler.

Hur tillgängliga är de?

Fastighetsaffärer kan ibland kräva snabba och svåra beslut, och här gäller det att du och din fastighetsrådgivare har tät kontakt. Välj en rådgivare som har tid att sätta sig in i din affär och som skräddarsyr sina tjänster efter dina behov. På så vis kan du vara säker på att du kan få hjälp och vägledning under hela processen.

Vad är planen?

Din fastighetsrådgivare fungerar som ett stöd och bollplank under hela fastighetsaffären, från första fundering till det att du har nycklarna i din hand. När du tar kontakt med en rådgivare kan du berätta vad det är du letar efter och be dem tala om vad de kan erbjuda dig utifrån marknadens utbud. Kan de ge förslag på områden och passande kommersiella fastigheter?

Om du letar efter en fastighetskonsult med expertis inom lager och logistik samt övriga kommersiella lokaler och fastigheter kan du vända dig till Colliers International. Hos dem hittar du kommersiella lokaler och fastigheter i attraktiva områden i Sverige och i 66 andra länder globalt.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Colliers International”