Senaste inläggen: 

4 saker att tänka på när du letar efter kontorslokaler i Stockholm

Val av kontorslokal är en av de viktigaste delarna för all sorts verksamhet. Kontoret är företagets operativa nav, och stor omsorg bör därför läggas vid valet av lokal. Det är inte bara en stor investering utan även ett viktigt affärsbeslut som kräver ordentlig planering och eftertanke då företagets placering till stor del kan påverka verksamhetens framtida utveckling.

Läs mer
3 fördelar med att hyra din lokal

Både att hyra sin lokal eller köpa en fastighet har såklart sina fördelar. Ett fastighetsköp är ofta en långsiktig investering som kräver visst kapital medan att hyra sin lokal innebär en mycket låg insats och större flexibilitet om man vill flytta till större eller mindre yta. Följande fördelar gynnar den som väljer att hyra sin lokal:

Läs mer
Att tänka på innan du hyr en butikslokal
Att tänka på innan du hyr en butikslokal

Hög efterfrågan och stigande priser i Sveriges tre största städer Stockholm, Göteborg och Malmö har lett till att lokaler hyrs ut svart och utan publika visningar. På grund av detta har det blivit svårare att hyra, och som hyresgäst kan man hamna i en tuff position där man måste fatta snabba beslut och har svårt att förhandla.

Läs mer
Vad en professionell fastighetsrådgivare kan göra för dig

Fastighetsmarknaden kan vara oförutsägbar och knepig att förstå sig på. Med dagens stigande priser och låg vakansgrad kan det vara mycket svårt för köpare och hyresgäster att få tag på fastigheter och lokaler som matchar behov, krav och budget. För en fastighetsägare gäller det att hitta rätt hyresgäster, vilket kan vara ett tidskrävande uppdrag om man har ett annat fokus i sin verksamhet. Att sälja, köpa och att förvalta fastigheter och lokaler kräver både tid och kunskap för att maximera värdet av fastigheten.

Läs mer
att-investera-i-fastigheter-i-sverige
Att investera i fastigheter i Sverige

Den globala finanskrisen år 2008 har av många kopplats till den bostadsbubbla som sprack i USA 2006-2007. Även om detta kan ha fått en del att se fastighetsmarknaden som en osäker investering, är sanningen att det är mer stabilt att investera i fastigheter än att investera i aktier och obligationer. Att investera i fastigheter innebär för investeraren ett högt värde av fysiska tillgångar, och i det långa loppet kan en fastighet generera en stabil inkomst i form av hyra. Fastigheter kan för en investerare även vara ett sätt att diversifiera sin portfolio och sprida ut risker, bland annat för att det är en typ av investering som inte påverkas lika mycket av exempelvis inflation.

Läs mer
att-investera-i-fastigheter-i-sverige
Uthyrning av lokaler, så här hittar ni rätt

Den kontorslokal man arbetar i kan i många anseenden sägas vara en direkt reflektion av företaget i sig självt. När kunder och samarbetspartners stiger in på ditt kontor kan detta första intryck som lokalen gör även färga bilden av verksamhetens professionalism och seriositet. Ett välutformat och genomtänkt kontor kan även till stor del påverka trivsel, arbetsglädje och produktivitet hos de anställda. En väldesignad kontorsmiljö är alltså något du som arbetsgivare kan tjäna på att prioritera.

Läs mer